De Armeens-Nederlandse tenor Pablo Gregorian is solist en ensemblezanger en heeft een veelzijdige interesse in zowel oratorium, opera, lied als oude muziek. Na het voltooien van de masteropleidingen Theoretische Natuurkunde en Geofysica aan de Universiteit Utrecht studeerde hij zang aan de Oude Muziekafdeling van het Koninklijk Conservatorium te Den Haag en rondde hij zijn zangstudie af met het behalen van een master klassiek zang aan CODARTS te Rotterdam bij Marcel Reijans.
Als oratoriumsolist zong Pablo Gregorian met het Apollo Ensemble onder andere de Brockes-Passion van zowel Händel (2018) als Telemann (2019), de Johannes-Passion (2021) van Bach en diverse cantates. Ook zong hij diverse malen de evangelist en de aria’s van de Matthäus-Passion en het Weihnachtsoratorium van Bach, onder andere met Dutch Baroque (2022). Hiernaast speelde hij in een geënsceneerde uitvoering van de Johannes-Passion van Bach met leden van het Concertgebouworkest in Las Palmas, Gran Canaria (2019).
Begeleid door het barokorkest van het Koninklijk Conservatorium speelde Pablo Gregorian in een aantal volledig geënsceneerde barokopera’s onder regie van Michael Chance: L’Incoronazione di Poppea van Monteverdi (2017), Il Giasone van Cavalli (2018), Fairy Queen van Purcell (2019) en Il combattimento di Tancredi e Clorinda van Monteverdi (2020). Hij zong in de opera Il re pastore van Mozart (2021) met Domestica Rotterdam, bestaande uit leden van het Rotterdams Philarmonisch Orkest. Hij maakte deel uit van het koor van de nieuwe operaproductie J.S. Bach – De Apocalyps, ‘de opera die Bach nooit schreef’ (2022), een nieuwe opera op basis van de vocale muziek van Bach, uitgevoerd door OPERA2DAY en de Nederlandse Bachvereniging. Met het Apollo Ensemble zong hij in een geënsceneerde uitvoering van Die erste Walpurgisnacht van Mendelssohn (2022). Hij trad op als tenorsolist in Stadsopera Keizerin van Dordt (2022), een communityshow geregisseerd door David Prins, ter ere van het 800-jarig bestaan van de stad Dordrecht.
Pablo Gregorian vormt een duo met (forte)pianiste, klaveciniste en barokharpiste Henriëtte Wirth waarmee hij liedrepertoire en vroegbarok repertoire voor harp en zang uitvoert. Samen maakten zij in 2021 een online voorstelling ter ere van de 224e verjaardag van Franz Schubert, waarin diens liedcyclus Winterreise centraal stond. Ook concerteerde hij op het Internationaal Kamermuziekfestival Schiermonnikoog (2020) en voerde hij samen met Henriëtte meermaals Schubert’s liedcyclus Die schöne Müllerin uit in het seizoen 2021-2022. In het kader van zijn afstuderen deed hij onderzoek naar de historische uitvoeringspraktijk van Schubertliederen.
Als ensemblezanger is hij verbonden aan de Nederlandse Bachvereniging, waarmee hij onder andere zong in het festival ter ere van hun 100-jarig bestaan en ook in de Zaterdagmatinee van het Concertgebouw met Graun’s Der Tod Jesu (2022). Daarnaast zingt hij in het vocale ensemble van Collegium 1704 uit Praag, waarmee hij een tournee door Tsjechië, Duitsland en Frankrijk maakte met Israel in Egypt van Händel (2022). Ook is hij verbonden aan het Nederlands Bach Consort, waarmee hij voor Allerzielen deelnam aan een multidisciplinair programma, waarbij zang, dans en nieuwe composities werden gecombineerd.
Samen met Henriëtte Wirth organiseerde hij in 2022 het muziekfestival Barok aan de Lek in Culemborg, waarbij vocale en instrumentale muziek uit Venetië en Napels werd uitgevoerd.