Pablo Gregorian

De Armeens-Nederlandse tenor Pablo Gregorian is actief als solist en ensemblezanger in oratorium, opera, lied en oude muziek. Na het afronden van de masteropleidingen Theoretische Natuurkunde en Geofysica aan de Universiteit Utrecht studeerde hij zang op de Oude Muziekafdeling van het Koninklijk Conservatorium te Den Haag. Op dit moment rondt hij de masteropleiding zang af aan CODARTS in Rotterdam bij Marcel Reijans.

Pablo Gregorian treedt regelmatig op als solist, onder andere met het Apollo Ensemble, waarmee hij onlangs de Johannes-Passion van J.S. Bach (tenor-aria’s) online uitvoerde. De afgelopen jaren nam hij deel aan een aantal volledig geënsceneerde theatervoorstellingen onder leiding en regie van Michael Chance. Hij zong onder andere Lucano in L’Incoronazione di Poppea (Monteverdi), Testo in Il Combattimento di Tancredi e Clorinda (Monteverdi), Demo in Giasone (Cavalli) en diverse rollen in The Fairy Queen (Purcell). Ook zong hij in een geënsceneerde uitvoering van de Johannes-Passion met leden van het Koninklijk Concertgebouworkest in Las Palmas (Gran Canaria). Recentelijk was hij solist in een semi-geënsceneerde online uitvoering van Walpurgisnacht van Mendelssohn met het Apollo Ensemble. Zijn eerstvolgende rol is Alessandro in een semi-concertante uitvoering van Mozart’s opera Il rè pastore met Domestica Rotterdam. In 2022 neemt hij deel aan een samenwerkingsproject tussen OPERA2DAY en de Nederlandse Bachvereniging met als werktitel The Apocalyps, the opera that Bach never wrote.

Op het Internationaal Kamermuziekfestival Schiermonnikoog 2020 zong hij het lied Auf dem Strom van Schubert samen met pianist Caspar Vos en hoornist Mees Vos. Samen met (forte)pianiste, klaveciniste en barokharpiste Henriëtte Wirth vormt Pablo Gregorian een duo waarmee hij liedrepertoire en vroegbarok repertoire voor harp en zang uitvoert. Op 31 januari 2021 maakten zij een online voorstelling ter ere van Schubert’s 224e verjaardag, waarin zijn Winterreise centraal stond. In het najaar van 2021 staan uitvoeringen van die Schöne Müllerin van Schubert gepland.

Pablo Gregorian is als ensemblezanger verbonden aan de Nederlandse Bachvereniging.